Välkommen! Här hittar du all information om vad som har hänt och vad som ska hända..

fredag 19 oktober 2007

Torgmöte för ett rättvisare Uppsala!

Det var blåsigt och kallt på Stora torget denna fredagseftermiddag när facket och Socialdemokraterna tillsammans protesterade mot den borgerliga regeringens politik och berättade om våra bättre och rättvisare alternativ.

Men när vi tillslut (efter en stunds kamp mot vädrets makter) lyckats få upp tältet och fanorna utan att de blåste all världens väg i höststormen så blev det riktigt trevligt! Lite dåligt väder stoppar oss inte i kampen för mer rättvisa i Uppsala, Sverige och världen...

















Robert och Ingalill bjöd alla frusna på en kopp kaffe och viktig information.

















Många kom fram till det röda tältet för att dricka lite kaffe och prata med fackliga och politiska företrädare.

















Ganska många hade samlats på torget för att lyssna på talen. På bilden ser ni Peter Gustavsson som håller ett engagerat anförande.


















Pyry Niemi, landstingsråd Socialdemokraterna, talade om hur landstinget numera styrs av borgarna och hur (illa) han tycker om det. Han berättade också vad Socialdemokraterna skulle vilja göra istället.

















Agneta Gille, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och Kommunalare, gav en lägesrapport från riksdagen. Hon stannade också kvar vid tältet efter sitt tal och tog emot synpunkter från Uppsalas innevånare.
















Britt Inger från Kommunal talade på ett konkret och tydligt sätt om hur borgarnas politik påverkar Kommunals medlemmar i vardagen. Och det var inte mycket gott hon hade att säga om politiken de för! Tvärtom slår borgarnas politik särskilt hårt mot många av Kommunals medlemmar.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lena Hartwig var också med på torgmötet. Hon talade med många förbipasserande människor som ville framföra sina åsikter.
.
ETT STORT TACK vill vi från LO facken rikta till alla som hjälpte till med praktiska göromål, att hålla inspirerande tal eller dela ut flygblad. Det var era insatser som gjorde mötet så bra och trevligt!
Vi ses snart igen på gator och torg. Det lovar vi!

Inga kommentarer: