Välkommen! Här hittar du all information om vad som har hänt och vad som ska hända..

onsdag 22 april 2009

Demonstrera mot den orättvisa högerpolitiken - för investeringar som ger fler jobb!

Den ekonomiska krisen förvärras för varje dag. En klimatkris hotar hela vår existens. En finanskris har utvecklats till en jobbkris. Och fortsätter utvecklingen är snart välfärdskrisen här också.

Regeringen har bidragit till att göra jobbkrisen värre. Den borgerliga politiken har redan gjort den svenska arbetslöshetsförsäkringen till Nordens sämsta och trängt ut en halv miljon människor ur a-kassan.

Nu vägrar regeringen stödja skolan, vården och omsorgen i dessa svåra ekonomiska tider med följden att jobbkrisen sprider sig när varslen sprider sig till kommuner och landsting.

Socialdemokraterna vill investera Uppsala och Sverige ur krisen. Det finns ingen tid att sitta med armarna i kors – vi måste investera nu för att bland annat tidigarelägga välbehövliga renoveringar av skolor och äldreboenden, bygga bostäder och investera i klimatsmarta lösningar. Vi vill reparera arbetslöshetsförsäkringen och förhindra att jobbkrisen utvecklas till en välfärdskris. Uppsala behöver ingen varselvåg.

Tillsammans kan vi vända jobbkris till framtidstro. Om du tycker som oss och vill vara med och kämpa för mer rättvisa - kom med oss och demonstrera!

LO Uppsala och Socialdemokraterna i Uppsala


Tidtabell:
13.30 Samling i Odinslund
(nedanför Carolina Rediviva)

14.00 Demonstration genom
Uppsala till Vaksala torg

14.30 möte på Vaksala torg.
Årets huvudtalare: RIKARD WOLFF

Övriga talare:
Marlene Burwick, kandidat finanskommunalråd
Ardalan Shekarabi, kandidat Europaparlamentet
Emilia Friberg, SSU Uppsala
Lisa Björck, LO Uppsala

17.00 Efterfest på restaurang Flustret, medelhavsbuffé och fantastiskt mingel,
biljettpris 200 kr.


Demonstrera mot högerpolitiken - för investeringar som ger fler jobb!