Välkommen! Här hittar du all information om vad som har hänt och vad som ska hända..

onsdag 22 april 2009

Avstamp inför EU valrörelsen i Uppsala i måndags - med sikte på ett rödare Europa!

Måndagen den 20 april kl 17.00 samlades fackligt aktiva och Socialdemokrater på Forumtorget för den första, men långt ifrån sista, aktiviteten inför EU valet.




Ardalan Shekarabi, kandidat till Europaparlamentet för Socialdemokraterna, höll flera uppskattade anföranden. Han talade om vikten av att använda sin röst i valet som pågår mellan den 20 maj och 7 juni. Ardalan påminde om att en stor del av besluten som tas i kommunfullmäktige kommer direkt från lagstiftning i EU - och därför är det så otroligt viktigt vilka som bestämmer i EU.

Ni kan besöka Ardalans hemsida www.ardalan2009.se för mer information om vad han vill kämpa för om han kommer in i Europaparlamentet.

Staffan Yngve, Socialdemokratisk kommunpolitiker, gjorde häpnandsväckande klimatuppvisningar som fick många att nyfiket stanna till.

Lisa Björck, ordförande LO Uppsala, talade om att det spelar roll för arbetare om EU är rött eller blått. Idag är EU styrt av borgerliga partier och konsekvensen är att regler om fri rörlighet för kapital och tjänster alltid får gå före arbetares rättigheter. EU domstolens domar som öppnat upp för låglönekonkurrens är ett exempel. Om vi vill ha ett EU som istället skyddar fackliga rättigheter och hindrar lönedumpning är det viktigt att rösta rött i EU valet!

Efter torgmötet hade vi en välbesökt valupptakt med smörgåstårta och mingel. Fackligt aktiva och Socialdemokrater samtalade om strategier för det kommande arbetet i valrörelsen.

Tack alla som medverkade på valupptakten! Ett speciellt tack till Ardalan som fick oss att känna ett engagemang inför valarbetet.

NU KÖR VI!! Med sikte på ett rättvisare Europa.

Inga kommentarer: