Välkommen! Här hittar du all information om vad som har hänt och vad som ska hända..

onsdag 26 mars 2008

LO facken i Uppsala och ABF ordnar en studiecirkel om
"Ett rättvist Europa"


Det Europeiska Sociala Forumet (ESF) kommer i år att vara i Malmö den 17 -21 september.
ESF är en stor möjlighet för facken att träffas och diskutera gemensamma frågor med fackligt aktiva från andra länder och med sociala rörelser.

ABF i samarbete med LO har tagit fram ett studiematerial för att underlätta och förbereda inför ett deltagande på ESF. Temat för medlemsutbildningen är Ett rättvist Europa.

Det kommer att handla om jobben och välfärden, kollektivavtalen och villkoren i arbetslivet, facket och fackligt arbete, makt och demokrati samt klimat och miljö. I alla frågor utgår vi från vår vardag och de politiska och fackliga diskussioner som förs i Sverige, men vi kopplar frågorna till Europa och EU. Vilka problem finns det? Hur påverkas vi? Hur kan vi påverka? Hur ser fackets arbete ut i Europa? Hur skapar vi ett rättvisare Europa?

Tid: Cirkeln är uppdelad på fyra tillfällen; 8, 22 och 29 maj samt 5 juni. Kl. 13 till 17
Plats: ABFs lokaler på Bredgränd 14
Studiecirkelledare är Peter Gustavsson.


Deltagarna kan få ersättning från LO:s stipendiefond, 88 kr/timmen, om de har förlorad arbetsförtjänst. Deltagande förbund är: Kommunal, Transport, Byggnads, SEKO, Handels, Målarförbundet, Skogs och Trä, Elektrikerna, Fastighets. Eftersom LO ingår i satsningen välkomnas även cirkeldeltagare från andra förbund om överenskommelse kan träffas lokalt.

Har du frågor? Kontakta:
Lisa Björck: lisa.bjorck.41@transport.se 010-480 34 92
eller
Herman Geijer: herman.geijer@abf.se 018-18 47 16